Hungarian English German

Számláló

mod_vvisit_counterMa21
mod_vvisit_counterTegnap34
mod_vvisit_counterA héten196
mod_vvisit_counterA hónapban764
mod_vvisit_counterÖssesen219661

Ki olvas minket

Oldalainkat 1 vendég böngészi

Névnap

Ma 2024. április 27., szombat, Zita napja van. Holnap Valéria napja lesz.
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Csemegeszőlők PDF Nyomtatás E-mail



Markaz országban egyedülálló, különleges mikroklímájából adódóan - déli tájolású hegylábfelszín és a tó 154 ha kiterjedésű felületének hőháztartása révén - ideális körülményt biztosít a csemegeszőlő termesztésére. Csemegeszőlő
 területünk a falutól északra elhelyezkedő hegylábfelszínen található. terület különlegessége az, hogy a déli tájolás miatt, a nap ideális szögben éri a területet, az itt megtermelt szőlők minősége a legjobb a faluban.


Legnagyobb területen, 2000 tőkeszámmal Cardinal csemegeszőlőt termesztünk, mely egy világszerte ismert, kaliforniai szőlőfajta. A kedvező körülmények miatt, fürtje igen nagyok, átlagosan 40 dkg súlyúak, azonban nem ritkák az egy kilós, vagy ennél nagyobb fürtök sem. Korai érésű, egy jó évjárat már július végén fogyasztható, nagyon keresett csemegeszőlő fajta.


Az Itália egy nemzetközileg elterjedt csemegeszőlő fajta, ebből a fajtából 500 tőkével rendelkezünk. Fürtjei sárgásfehérek, igen szépek, nagyok, átlagosan 50 dkg súlyúak, laza, gusztusos megjelenésűek. Az ideális csemegeszőlő megjelenést testesíti meg, bogyója zamatosan muskotályos ízű, húsos, ropogós. Késői érésű fajta, szeptember közepén, végén érik. 


Pannónia kincse magyar nemesítésű szőlőfajta. Magyarország negyedik legelterjettebb csemegeszőlője. Augusztus végén, szeptember elején érik, de hosszabb ideig tőkén hagyható, nem rohad és túlérve sem veszít kellemes zamatos ízéből. Nagy, 3
0 dkg átlagsúlyú fürtű, szép, ropogós, nagy bogyói tetszetős megjelenésűek.